Ben je een taxatierapport benodigd van een bedrijfspand, winkelpand of kantoorpand? Dan helpen wij je graag verder. Ook kun je bij ons terecht voor een taxatie van een beleggingsobject zoals bijvoorbeeld een verhuurde woning.

Vaak is een korte doorlooptijd wenselijk bij een taxatie. Het taxatierapport kan bijvoorbeeld benodigd zijn voor een financiering of voor een beslissing met betrekking tot een mogelijke verkoop. Door ons ervaren team van taxateurs kunnen wij doorgaans snel leveren. Wij denken graag met je mee.

taxatie bedrijfspand

Wij taxeren onder andere:

 • Bedrijfspanden zoals bedrijfsruimtes, kantoren of winkelruimtes
 • (Woning)beleggingen
 • Maatschappelijk vastgoed
 • Woon-werkcombinaties (bedrijfswoningen)
 • Overige vastgoedcategorieën
 • Portefeuilles

Daarbij zijn onze opdrachtgevers voornamelijk:

 • Ondernemers
 • Particuliere beleggers
 • Institutionele beleggers
 • Vastgoedontwikkelaars
 • Banken
 • Overheden
 • Woningcorporaties
 • Onderwijs- of zorginstanties
Contact ons

Wat is het doel van de taxatie?

Financiering

Heb je onlangs een bedrijfspand of een belegging gekocht en ben je daarvoor een financiering benodigd? Dan zal de bank vragen om een taxatierapport. Daarbij is het van belang dat het taxatierapport aan bepaalde vereisten voldoet. Wij hebben veel ervaring met bijna alle banken en financiers en stellen dagelijks taxatierapporten op ten behoeve van financiering. Daarbij komt dat het taxatierapport vaak het sluitstuk is in de financiering. Handig dus als dit proces soepel en snel verloopt.

Wij taxeren nagenoeg voor alle financiers in Nederland. Hieronder een greep uit de financiers waarvoor wij regelmatig taxaties uitvoeren. Staat jouw financier hier niet tussen? Geen probleem, neem contact met ons op en we helpen je verder.

Wat is het doel van de taxatie?

Fiscale doeleinden

Of het nou een taxatie is voor de jaarrekening, voor het overhevelen van vastgoed van een B.V. naar privé of andersom, of voor andere fiscale doeleinden, wij helpen je graag verder. Jaarlijks voeren wij vele taxaties uit voor de Belastingdienst.

Wat is het doel van de taxatie?

Aan- of verkoop

Verkoop je een bedrijf of koop je een bedrijf aan en wil je daarbij weten wat het onroerend goed waard is? Ook hierbij kan een taxatierapport van essentieel belang zijn. Uiteraard kunnen er andere redenen zijn om een pand te kopen of te verkopen waarbij inzicht in de marktwaarde van belang is. Onze taxateurs helpen je graag verder.

Wat is het doel van de taxatie?

Boedelscheiding

Na een breuk is het belangrijk dat de bezittingen worden verdeeld. Daarbij is het goed om te weten wat de huidige marktwaarde is van het onroerend goed. Een taxatierapport kan hierbij inzicht verschaffen.

Wat is het doel van de taxatie?

Overige doeleinden

Het kan zijn dat het beoogde doel hier niet tussen staat. Neem dan gerust contact met ons op om je taxatievraag te bespreken. Wij helpen je graag verder.

Naast bedrijfsmatig vastgoed taxeren wij ook (woning)beleggingen. Dit is een specifieke markt die niet altijd even transparant is. Door ons netwerk weten wij wat er speelt. Klanten, maar ook financiers weten ons om deze reden te vinden. Wij taxeren onder andere voor de volgende financiers: ABN AMRO Bank, Domivest, Handelsbanken, ING Bank, Mogelijk, Nestr Smart Finance, NIBC Vastgoed Hypotheek, Rabobank, RNHB en De Volksbank.

Bij beleggingen valt te denken aan verhuurde bedrijfspanden zoals winkels, bedrijfsruimtes of kantoren. Bij woningbeleggingen valt te denken aan “buy to let”, kamerverhuurpanden en appartemencomplexen en woningcomplexen.

De afgelopen jaren hebben wij ons eveneens gespecialiseerd in de taxatie van vastgoedportefeuilles met meerdere objecten. Hierbij valt te denken aan beleggingsportefeuilles met woningbeleggingen (waaronder kamerverhuur, studio-/appartementencomplexen, grondgebonden woningen). Ook taxeren wij uiteraard portefeuilles van verhuurde bedrijfspanden. Doordat wij relatief snel kunnen schakelen hebben wij doorgaans een relatief korte doorlooptijd.

Indien de portefeuille verder reikt dan Noord-Nederland, hebben wij een groot netwerk van taxateurs elders in het land. Eén van de grootste voordelen hiervan is dat de taxatie dan altijd door taxateurs wordt uitgevoerd met lokale kennis, een essentieel onderdeel in iedere taxatie.

Waarom Kooistra Feenstra?

Het is vanzelfsprekend dat taxaties onafhankelijk en zorgvuldig worden uitgevoerd. Kennis van de markt voor commercieel onroerend goed in Noord-Nederland is niet vanzelfsprekend. Door ons uitgebreide netwerk en de vele disciplines waarin wij actief zijn, hebben wij de afgelopen jaren een uitgebreide kennis van de lokale markt ontwikkeld. Hiermee onderscheiden wij ons ten opzichte van andere partijen.

 • Korte doorlooptijden
 • Hoge kwaliteitsstandaard
 • Marktexpert in Noord-Nederland
 • Duidelijke en uniforme rapportage

Onze taxaties worden veelal uitgevoerd in het taxatiesysteem fluX, een betrouwbaar en gevalideerd taxatiesysteem dat door vele marktpartijen als de standaard wordt beoordeeld. Hierbij kunnen wij de taxatierapporten ook in XBRL-formaat aanleveren (SBR Taxatierapport).

Meer weten?

Heb je een taxatierapport nodig? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Taxatie aanvragen