15 november 2018
Hanzehogeschool Groningen verkoopt pand aan de Radesingel

De Hanzehogeschool heeft het vrijstaande scholencomplex aan de Radesingel 6 in Groningen verkocht aan de Gemeente Groningen

Het complex bestaat uit een tweetal voormalige schoolgebouwen ter grootte van circa 2.408 m² BVO en is gelegen naast de Sint-Jozefkerk en nabij de Rademarkt.

Het complex is rond het einde van de 19de / begin van de 20ste eeuw gebouwd als openbare lagere binnenstadsschool en vervolgens het merendeel van de afgelopen eeuw in gebruik geweest als openbare lagere school. Vervolgens is het complex in de jaren '80 van de vorige eeuw in gebruik genomen als hogeschool. Renovatie heeft plaats gevonden midden jaren '90. Academie Minerva en Conservatorium het Singelhuis hebben het complex de laatste jaren in gebruik gehad.

De Gemeente Groningen heeft het complex in eigendom verworven vanuit strategisch oogpunt met het doel om haar ambtenaren gedurende de renovatie van het stadshuis te huisvesten. Na renovatie van het stadshuis is het beoogde doel dat het Groninger Monumentenfonds het eigendom verwerft. 

Kooistra Feensta Bedrijfsmakelaars trad op names verkoper.

14 juli 2022
Lees meer »
State of Art huurt winkelpand aan het Akerkhof in Groningen

29 juni 2022
Lees meer »
Verhuurd ☑️ |  T-Mobile huurt winkelpand in Groningen