Oude Tolweg 2, NIEUWEDIEP

Oude Tolweg 2,
NIEUWEDIEP

Namens onze opdrachtgever bieden wij te koop aan een beleggingsobject met 150 recreatiewoningen inclusief infrastructuur met wegen, waterpartij en groenvoorzieningen op ‘Park Aqualanda’ in Drenthe....... Lees verder »

Prijs n.o.t.k.

Oude Tolweg 2
NIEUWEDIEP

Object
Belegging

Locatie
NIEUWEDIEP

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever bieden wij te koop aan een beleggingsobject met 150 recreatiewoningen inclusief infrastructuur met wegen, waterpartij en groenvoorzieningen op ‘Park Aqualanda’ in Drenthe.

Sinds 1995 worden de woningen gehuurd door gerenommeerde Nederlandse uitzendorganisaties en (Inter)Nationale bedrijven die voor hun werknemers behoefte hebben aan flexwoningen.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het park is gelegen in het dorp Nieuwediep, in de gemeente Aa en Hunze, op de grens tussen Drenthe en Groningen. De dorpen Bareveld en Wildervank zijn op loopafstand gelegen. De naastgelegen N33 zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid per auto richting Groningen, Assen, Delfzijl en de Eemshaven.

OMSCHRIJVING OBJECT
Park Aqualanda bestaat uit in totaal 183 recreatiewoningen verdeeld in drie verschillende woningtypes.

De 150 eenheden die te koop worden aangeboden zijn onderverdeeld als volgt:

• 29 Tolhuiswoningen (nieuwbouw), ca. 78 m² (woonkamer, 5 slaapkamers, badkamer, wc), bouwjaar 2022
• 48 Rietgedekte boerderijwoningen, ca. 79 m² (woonkamer, 3 slaapkamers, badkamer, wc), bouwjaar 2005
• 73 type Ruiten A woningen, ca. 63 m² (woonkamer, 3 slaapkamers, badkamer, wc), bouwjaar 1996

De infrastructuur met wegen, waterpartij en groenvoorzieningen behoort eveneens tot hetgeen te koop wordt aangeboden.

De totale te verkopen oppervlakte bedraagt conform NEN2580 meetrapport:
16.585 m² BVO en 10.674 m² VVO.

Type tolhuiswoningen (nieuwbouw):
Standaard keuken met apparatuur (combimagnetron, koel-vries combinatie, vaatwasser, kookplaat, afzuigkap), badkamer met douche en wasmachine, afzonderlijk toilet, verwarming middels cv-ketel (bouwjaar 2022), warm water middels hybride boiler (bouwjaar 2022), meterkast met eigen gasmeter, eigen watermeter, tussenmeter voor elektra.

Type rietgedekte boerderijwoningen:
Standaard of luxe keuken met apparatuur (combimagnetron, koelkast met vriesvak, vaatwasser, kookplaat, afzuigkap), badkamer met ligbad, douche en wastafel, afzonderlijk toilet, verwarming middels cv-ketel (bouwjaar 2021), warm water middels hybride boiler (2021), bijkeuken met wasmachine, meterkast met eigen gasmeter, eigen watermeter, tussenmeter voor elektra.

Type ruiten A woningen:
Standaard keuken met apparatuur (combimagnetron, koelkast met vriesvak, kookplaat en afzuigkap, het merendeel van de keukens is uit 2006 en voorzien van een vaatwasser), badkamer met wastafel en douchecabine, afzonderlijk toilet, berging met wasmachine, verwarming middels elektrische radiatoren, warm water middels hybride boiler (bouwjaar 2021), 8 zonnepanelen, meterkast met eigen watermeter, tussenmeter voor elektra, verder gasloos.

BESTEMMING
Het park valt onder het bestemmingsplan Kanaaldorpen (vastgesteld d.d. 13-07-2011)
en heeft de enkelbestemmingen “Recreatie- recreatiewoningen”, “Water”, “Verkeer – Verblijf” en “Groen” en de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie 2”.

HUURGEGEVENS
Het huuroverzicht en alle overige informatie met betrekking tot de verhuur is opgenomen in de dataroom.

GEBRUIK
Nagenoeg alle woningen op het park worden gebruikt voor huisvesting van Europese arbeidsmigranten. Voor de vele (bouw)projecten in Noord Nederland is de laatste jaren gebruikt gemaakt van buitenlandse werknemers. Hierbij kan gedacht worden aan de bouw van energiecentrales en datacenters in de Eemshaven en de Ringweg van Groningen. Maar ook in het Noordelijke bedrijfsleven worden buitenlandse werknemers veelvuldig ingezet. De verwachting is dat ook voor de recent aangekondigde plannen van bijvoorbeeld RWE, Eurocell en Google in Groningen ook weer veel arbeidskrachten nodig zullen zijn die niet in Nederland te vinden zijn. De inzet van arbeidsmigranten lijkt een structurele noodzaak en zonder goede huisvesting voor deze groep mensen wordt het steeds moeilijker om personeel te vinden dat naar Nederland wil komen om hier te werken. Park Aqualanda is één van de plekken in Nederland waar voorzien wordt in deze behoefte van flexwonen voor Europese arbeidsmigranten.

ENERGIELABELS
Voor de 3 verschillende woningtypes zijn energielabels gemaakt. De energielabels variëren van A tot E.
Er is opdracht gegeven om voor rekening van onze opdrachtgever alle 73 Ruiten A woningen te voorzien van 8 zonnepanelen.
Vóór de eigendomsoverdracht zullen alle te verkopen eenheden zijn voorzien van een energielabel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beheer:
De verhuur en het financiële beheer van de woningen op het park wordt al jarenlang succesvol verzorgd door Groningse Panden Beheer B.V. Als de koper interesse heeft om deze verhuur en beheeropdracht voort te zetten dan gaat Groningse Panden hierover graag in gesprek.

Kavels:
Er kan worden geboden op de volgende kavels:
1) 29 verhuurde Tolhuiswoningen
2) 48 verhuurde Boerderijwoningen
3) 73 verhuurde Ruiten A woningen
4) Alle 150 verhuurde woningen (1+2+3)

Bezichtigingen:
Het bezichtigen van het object is uitsluitend mogelijk op afspraak met Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars, tel. 050 - 311 30 31.

Overdracht en betaling:
In overleg

BIJZONDERHEDEN
• Het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de huidige staat zonder garanties van enige soort waaronder die met betrekking tot de bouwtechnische, juridische, financiële, commerciële en milieukundige aspecten van het complex en met alle aan het complex verbonden rechten en verplichtingen alsmede eventuele zichtbare of niet-zichtbare gebreken;
• Overdracht van eigendom van infrastructuur zal plaatvinden door aandelenoverdracht van Aqualanda Infra en Energie B.V.;
• Voor de levering van elektra is er op het park 1 grootverbruikaansluiting en die staat op naam van Aqualanda Infra en Energie B.V. De doorlevering van elektra aan alle afzonderlijke woningen op het park gebeurt op basis van een voorschotbetaling met verrekening achteraf op basis van werkelijk verbruik;
• Voordeel overdrachtsbelasting (o.b.v. art 13 WBR) is voor verkoper;
• Koopakte en leveringsakte conform model van verkoper in dataroom.

DISCLAIMER
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is met zorg samengesteld. Opdrachtgever en/of adviseurs aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de (on)juistheid van deze gegevens. Deze informatie mag niet als grondslag voor een overeenkomst worden beschouwd. Opdrachtgever behoudt zich het recht voor de verkoopprocedure ter zake dit gebouw naar eigen goeddunken, zonder kennisgeving, te veranderen. Opdrachtgever behoudt het recht voor te allen tijde met één of meer gegadigden te onderhandelen en/of zonder opgaaf van reden zich terug te trekken, welke niet zal leiden tot enige aanspraak en/of vergoeding. Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars handelt exclusief als adviseur van haar opdrachtgever.

Over dit object

Overdracht
StatusBeschikbaar
PrijsPrijs n.o.t.k.

Foto's

Interesse in deze belegging?

Neem dan contact met ons op

Bel ons op 050 311 30 31 voor direct contact. Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Algemene Voorwaarden & Tarieven , Cookies en Privacyverklaring