Grote Markt 21, GRONINGEN

Grote Markt 21,
GRONINGEN

Van warenhuis naar handelshuis: het voormalig V&D-gebouw krijgt een nieuwe functie. En daarbij hoort ook een nieuwe naam. Een naam die ‘gewoon’ is, maar tegelijkertijd trots uitstraalt. Net zoa...... Lees verder »

€ 1,00 Per vierkante meters per jaar

Grote Markt 21
GRONINGEN

Object
Kantoorruimte

Locatie
GRONINGEN

Omschrijving

Van warenhuis naar handelshuis: het voormalig V&D-gebouw krijgt een nieuwe functie. En daarbij hoort ook een nieuwe naam. Een naam die ‘gewoon’ is, maar tegelijkertijd trots uitstraalt. Net zoals Groningers zijn. Een naam die bovendien recht doet aan de geschiedenis: Groningen is van oudsher een handelsstad. Het oude V&D-pand heet daarom voortaan ‘Het Groot Handelshuis’.

Werken en vergaderen
De handelsgeest die de V&D in het gebouw bracht, blijft in het gebouw. Er komen namelijk ruimtes voor kantoren, flexplekken, vergaderplekken en horeca. En waar je ook gaat werken of vergaderen, je komt eerst binnen in een grote, chique ontvangstruimte.

Ruimtelijk en licht
Het gebouw zal een grondige upgrade ondergaan. De oude glorie en allure van vroeger wordt hersteld. Dat betekent: mooie, transparante en chique gevels met veel daglicht en flexibel indeelbare kantoorruimtes binnen. Een ruimtelijke en lichte uitstraling. Duurzaam, met energielabel A.

Robuust en industrieel
Om het robuuste en industriële karakter van Het Groot Handelshuis te benadrukken, wordt het gebouw in casco+ staat opgeleverd. Dit betekent cementdekvloeren, voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. De kantoorruimten bevatten open en hoge plafonds, voorzien van aanvullende klimaatinstallaties en basisverlichting.

Groningen, volop in ontwikkeling
Het Groot Handelshuis is het middelpunt van de Groningse binnenstad. Pal aan de Grote Markt, het Kwinkenplein én de Rode Weeshuisstraat. In deze omgeving is het stijlvol werken, wonen, én leven. Met fijne werkplekken, mooie appartementen, een bruisend winkelgebied en bourgondische gezelligheid om de hoek. Een greep uit de ontwikkelingen:

De Grote Markt
De oostwand van de Grote Markt is in de afgelopen jaren flink veranderd. Met de komst van Merckt, het Forum en het Westcord Market Hotel is er een enorme impuls gegeven aan deze zijde van de Grote Markt. Zo wordt de Grote Markt weer dé ontmoetingsplek voor stadjers, studenten en toeristen. Voor een kop koffie, lunch of diner. En na afloop een cocktail op de rooftopbar? Voor een waanzinnige uitzicht op de vernieuwde Grote Markt. Want die wordt in de komende jaren heringericht en bus- en autovrij.

Over de fietskelder en de Rode Weeshuisstraat
Onder Het Groot Handelshuis komt een grote openbare fietskelder. Ideaal voor de bereikbaarheid én een genot voor het oog doordat geparkeerde fietsen uit het straatbeeld verdwijnen. De Rode Weeshuisstraat wordt heringericht, waarmee het straatbeeld vergelijkbaar wordt met dat van de Brugstraat. De historische Rode Weeshuisstraat krijgt eindelijk de allure die het verdient!

Collectieve voorzieningen
Op de 1e verdieping van het gebouw komt een chique ruime lobby met veel daglicht welke als entreezone voor de kantoorgebruikers fungeert. Er komt tevens een La Place op de 1e verdieping waar onder meer lunch verzorgd kan worden. In de kelder van het gebouw komt een open bare fietsenstalling.

Formaten en functies
Naast de openbare fietsenstalling (kelder), Jumbo Supermarkt (begane grond) en La Place (1e verdieping), kent het gebouw de volgende functies:
- Kelder: fietsenstalling
- Begane grond: entree
- 1e verdieping: kantoorruimte van circa 1.078 m²
- 2e verdieping: kantoorruimte van circa 1.923 m²
- 3e verdieping: kantoorruimte van circa 1.925 m²
- 4e verdieping: kantoorruimte van circa 1.390 m²
- 4e verdieping dakterras van circa 365 m²
- 5e verdieping kantoorruimte van circa 1.493 m²
- 5e verdieping dakterras van circa 114 m²

Indelingen
De plattegronden zoals hierboven weergegeven, geven een indicatie van de indelingsmogelijkheden. Er zijn tal van andere mogelijkheden denkbaar. De ruimtes lenen zich om flexibel ingedeeld te worden. Wij denken hier graag in mee.

Beschikbaarheid
Per medio 2021

Contact
De verhuur wordt verzorgd door:

CBRE
Evert Breeman
+31 6 29 23 58 11
evert.breeman@cbre.com

Alwin Rijpstra
+31 6 11 76 19 12
alwin.rijpstra@cbre.com

Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars
Jan Willem Kooistra
+31 6 29 04 50 68
jwk@kooistrafeenstra.nl

Rogier de Vries
+31 6 11 89 11 65
r.de.vries@kooistrafeenstra.nl

Aan de samenstelling van deze aanmelding is de grootste zorg besteed door een zo nauwkeurig mogelijke verwerking van de beschikbare informatie. Toch maken wij een voorbehoud voor wijzigingen in uitvoering, maatvoering en/of kleurstelling. Aan de inhoud (inclusief teksten, plattegronden en beelden) van deze aanmelding kunnen geen rechten worden ontleend. Dit aanmelding dient als inspiratiestuk, het is geen contractstuk.

Over dit object

Overdracht
StatusBeschikbaar
Prijs€ 1,00 Per vierkante meters per jaar

Foto's

Interesse in deze kantoorruimte?

Neem dan contact met ons op

Bel ons op 050 311 30 31 voor direct contact. Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Algemene Voorwaarden & Tarieven , Cookies en Privacyverklaring